Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
17.4 C
Athens

Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων Υπερηλίκων: Ηλεκτρονική η υποβολή αιτήσεων

Στις «ράγες» μπαίνει, από την 1η Ιανουαρίου 2022, η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων που αφορούν την καταβολή του επιδόματος Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων Υπερηλίκων. Η διαδικασία θα πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί στον ΟΠΕΚΑ. Πρόκειται για ένα επίδομα, η χορήγηση του οποίου είχε «παγώσει» από το 2018, όπως γνωστοποίησε η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού ελέγχου,  η κ. Μιχαηλίδου επισήμανε ότι, όχι μόνο δεν διακόπηκε ποτέ η χορήγηση του επιδόματος στους ηλικιωμένους δικαιούχους, αλλά καθορίστηκαν για πρώτη φορά σαφή και αντικειμενικά κριτήρια για την καταβολή του, με το νόμο 4756/2020.

Η απουσία κριτηρίων χορήγησης του εν λόγω επιδόματος οδηγούσε για χρόνια στη συχνή μη καταβολή του. Ο λόγος είναι ότι οι περιφερειακές διευθύνσεις του ΟΠΕΚΑ δεν μπορούσαν να αξιολογήσουν αν οι ωφελούμενοι πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Στον αντίποδα, η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Αλληλεγγύη, Θεανώ Φωτίου, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, μείωσε δραματικά, κατά 974 άτομα (55%) τον αριθμό των ανασφάλιστων υπερήλικων που έπαιρναν επίδομα στέγασης επί ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα απέρριψε την πρόταση να προχωρήσει σε δημόσια πρόσκληση προς παλιούς ωφελούμενους και νέους δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες, ώστε να υποβάλουν εγγράφως αιτήσεις, μιας και εδώ και ένα χρόνο κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ