Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) – ΛΑΕΚ: Καταβλήθηκαν 2,8 εκατ. ευρώ σε 14.466 καταρτιζόμενους

Το ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ κατέβαλλε η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), σε 14.466 καταρτιζόμενους,  που συμμετείχαν σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης μέσω του Λογαριασμού για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση (ΛΑΕΚ) τη διετία 2018 – 2019. Πρόκειται για δικαιούχους – εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις (1-49 άτομα).

Πρόκειται για τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις (κάλυψη εξόδων) των προγραμμάτων κατάρτισης που χρηματοδοτούσε ο τέως Λογαριασμός και οι οποίες δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν. Αιτία είναι ότι οι φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών είτε δεν υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση αποπληρωμής είτε δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά δαπανών, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η εκκαθάριση του προγράμματος, όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος.

Αναγνωρίζοντας πως οι καταρτιζόμενοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις ολιγωρίες των φορέων υλοποίησης, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για πρώτη φορά η ΔΥΠΑ προχώρησε στην αποπληρωμή τους. Έτσι, αποσυνδέθηκε το επίδομα κατάρτισης από την αποπληρωμή του συνόλου των δαπανών του προγράμματος, εφόσον έχει γίνει θετικός έλεγχος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ