Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.8 C
Athens

Υβριδική εργασία από τις 15 Μαΐου στην Alpha Bank – Ποιες υπηρεσίες αφορά

Υβριδικό μοντέλο απασχόλησης, με δύο ημέρες την εβδομάδα εργασία από το σπίτι και άλλες τρεις από το χώρο δουλειάς, προωθεί η διοίκηση της Alpha Bank. Πρόκειται για πιλοτική εφαρμογή, που προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 15 Μαΐου και θα περιοριστεί μόνο στις κεντρικές υπηρεσίες της Τράπεζας. Ακριβέστερα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα αφορά περίπου 1.200 εργαζόμενους, που απασχολούνται στα δύο κεντρικά κτίρια που διαθέτει η Alpha Bank, στον Πειραιά και στη Λεωφόρο Αθηνών.

Ειδικά για τις διευθύνσεις του Πειραιά, είχε αναδειχθεί το πρόβλημα του υπερσυγκεντρωτισμού στο συγκεκριμένο κτίριο, από το Σύλλογο Προσωπικού της Τράπεζας. Επίσης, το υβριδικό μοντέλο απασχόλησης θα εφαρμοστεί και στις Εταιρίες του Ομίλου.

Η επιλογή του τρόπου εργασίας θα πραγματοποιείται οικειοθελώς από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Θα τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις της νομοθεσίας, αναφορικά με το ωράριο απασχόλησης και με το σύστημα αποσύνδεσης που πρέπει να εφαρμοστεί για τις περιπτώσεις της εργασίας από το σπίτι. Μέχρι και η διασφάλιση για τυχόν εργατικό ατύχημα, σε αυτό το υβριδικό μοντέλο απασχόλησης, υπάρχει στη συμφωνία που έχει γίνει ανάμεσα στην επιχείρηση και στους εργαζόμενους.

Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο μοντέλο, αναμένεται να εφαρμοστεί χωρίς να θιγεί το καθεστώς απασχόλησης του εργαζόμενου, ούτε όμως η εφαρμογή αυτή να επηρεάσει τις άδειες.

Στόχος της νέας μορφής εργασίας είναι να υπάρξει συνδυασμός, ώστε να προκύψει ισορροπία στη ζωή των εργαζομένων. Ταυτόχρονα επιδιώκεται να περιοριστεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα με τη μείωση των μετακινήσεων και την κατανάλωση ενέργειας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη παγκόσμια μελέτη «Resetting Normal:  Defining the New Era of Work» που διεξήχθη σε 25 χώρες και 15000 άτομα, το 82% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως με το υβριδικό μοντέλο εργασίας αισθάνονται το ίδιο ή και περισσότερο παραγωγικοί, υγιείς, δηλώνοντας ότι το υβριδικό μοντέλο εργασίας αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή.

Ανάλογη πρωτοβουλία υβριδικής απασχόλησης, εφαρμόζει ήδη και η Eurobank σε περισσότερους από 2.800 υπαλλήλους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ