Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.1 C
Athens

ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας των νέων – Έναρξη υποβολής αιτήσεων

Ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη 10 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 9 Ιουνίου, η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) που στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα, προσφέροντας επιχορήγηση 14.800 ευρώ.

Το πρόγραμμα είναι 12άμηνης διάρκειας και στοχεύει στην προώθηση της αυτοαπασχόλησης για 450 ανέργους, μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων. Απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες που είναι άνεργοι, έχουν ηλικία 18 έως 29 ετών. Πρόκειται για τον Γ’ Κύκλο του εν λόγω προγράμματος, που δίνει έμφαση στις γυναίκες.

Το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις ως εξής:

  • Η 1η δόση ανέρχεται σε 4.000 ευρώ, και χορηγείται μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ.
  • Η 2η δόση είναι 5.400 ευρώ και καταβάλλεται μετά τη λήξη του α’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης.
  • Η 3η δόση είναι επίσης 5.400 ευρώ και θα χορηγείται μετά τη λήξη του β’ εξαμήνου από την έναρξη της επιχείρησης.

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-29 ετών που θα υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου. Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 61,2 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση 2014 – 2020».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ