Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
24.8 C
Athens

Αγγελίες στην ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) για προσλήψεις από 706 επιχειρήσεις στον τουρισμό

Το πρόβλημα της κάλυψης των χιλιάδων κενών θέσεων εργασίας που έχουν, ώστε να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις σε τουρισμό και επισιτισμό. Στο πλαίσιο αυτό, 706 εξ αυτών έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση, στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ – τ. ΟΑΕΔ). Συνολικά, οι ανωτέρω επιχειρήσεις ζητούν να καλυφθούν 2.430 κενές θέσεις εργασίας. Με δεδομένο ότι υπολογίζονται σε περίπου 55.000 τα κενά που υπάρχουν στον εν λόγω κλάδους, φαίνεται ότι έως τώρα είναι μάλλον περιορισμένη η συμμετοχή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και στον επισιτισμό, ώστε να αξιοποιήσουν την βοήθεια της ΔΥΠΑ για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση η πλατφόρμα υπάρχει, είναι ενεργή και αποτελεί μια πρώτη προσπάθεια εύρεσης εργασίας.  Η σχετική λίστα με τις τουριστικές επιχειρήσεις που ζητούν προσωπικό φιλοξενείται στην ιστοσελίδα: www.oaed.gr/psakhno-ghiathesi-erghasias και περιλαμβάνει διάφορες ειδικότητες. Ξεχωρίζει όμως η αναζήτηση επαγγελματιών που επιθυμούν να εργαστούν κυρίως ως μάγειρες, ενώ υπάρχουν κενά και για σερβιτόρους, καμαριέρες, υπάλληλους υποδοχής, αχθοφόρους, μέχρι και ναυαγοσώστες και υδραυλικούς.

Οι επιχειρήσεις που έχουν προχωρήσει σε αυτή την πρωτοβουλία,  αναρτώντας την ιδιότυπη αγγελία τους στην ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ, περιγράφουν ταυτόχρονα και το προφίλ του εργαζόμενου που θα τους ικανοποιούσε. Αυτό σημαίνει ότι αναφέρονται όχι μόνο στην ειδικότητά του, αλλά και στα προσόντα που θα ήθελαν να έχει, ώστε να προχωρήσουν στην πρόσληψη. Αρκετές αναφέρουν τα ωράρια, όπως επίσης και το ενδεχόμενο σίτισης ή ακόμα  και στέγασης του εργαζόμενου, ή το αντίθετο εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Οι περισσότερες αιτήσεις – αγγελίες αναφέρονται για την Αθήνα, αλλά και για τουριστικές περιοχές  όπως είναι η Χαλκιδική, καθώς και για διάσημα νησιά όπως είναι η Κεφαλονιά, η Κως, η Κρήτη και η Ρόδος.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόθεση των συναρμόδιων υπουργείων (Εργασίας, Τουρισμού), ήταν στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ, να υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις μέχρι την 31η Μαΐου.  Όμως,  παρά το περιορισμένο ενδιαφέρον, μάλλον η διαδικασία παραμένει ανοιχτή έτσι ώστε να δοθεί ένα επιπλέον κίνητρο για  να προσελκύσει και άλλες επιχειρήσεις που έχουν ανάλογο πρόβλημα με κενές θέσεις εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι άνεργοι που ενδιαφέρονται  για τις θέσεις οι οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ, πρέπει να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: tourismos@oaed.gr, επισυνάπτοντας το βιογραφικό τους σημείωμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ