Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Γεωργιάδης: Εντός της εβδομάδας η ΚΥΑ για τις αναστολές συμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία οι εργαζόμενοι στις πυρόπληκτες περιοχές της χώρας θα αποκτούν τη δυνατότητα να μπορούν να ενταχθούν σε αναστολή σύμβασης για τρεις μήνες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, εν συνεχεία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ, η πλατφόρμα του συστήματος Εργάνη, για να υποβληθούν τα σχετικά αιτήματα, από τους ενδιαφερόμενους. Σε κάθε περίπτωση όσοι ενταχθούν στο εν λόγω καθεστώς, θα λάβουν 534 ευρώ για κάθε μήνα που η σύμβασή τους θα βρίσκεται σε αναστολή, ενώ θα τους καταβληθούν και τα ένσημα που τους αναλογούν.

Την ίδια χρονική περίοδο, αναμένεται να ανοίξει και η άλλη πλατφόρμα, που θα αφορά τις αναστολές πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών στις πυρόπληκτες περιοχές. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ισχύουν οι αναστολές πληρωμής προς τον ΕΦΚΑ,  με βάση τις αποφάσεις που έλαβε η Κυβέρνηση. Ο κ. Γεωργιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να στηριχθούν οι περιοχές που επλήγησαν καθώς και οι εργαζόμενοι εκεί, κάνοντας ειδική μνεία για την Ρόδο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ