Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
20.6 C
Athens

Πρόστιμα από την Επιθεώρηση Εργασίας σε επιχειρήσεις λόγω καύσωνα

Ο καύσωνας και η μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, έφεραν πρόστιμα στις επιχειρήσεις, από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Σε 641 πρόσθετους ελέγχους που διεξήχθησαν για ζητήματα θερμικής καταπόνησης, την περίοδο από 14 έως και 26 Ιουλίου, επιβλήθηκαν οι ανωτέρω χρηματικές κυρώσεις σε 55 περιπτώσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τη νεοσύστατη Ανεξάρτητη Αρχή, σε 18 εξ αυτών ελήφθη και το μέτρο της παύσης εργασιών.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το ανωτέρω χρονικό διάστημα σε ώρες και συνθήκες που προβλέπονταν με σχετική υπουργική απόφαση, για όλες τις εξωτερικές εργασίες (διανομείς, εργοτάξια, οικοδομές, ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες κ.α.). Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 641 ελέγχους, οι 179 πραγματοποιήθηκαν σε διανομείς.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν πρόσθετα αυτών που γίνονται με βάση το ετήσιο επιχειρησιακό σχέδιο της Επιθεώρησης Εργασίας και επιπλέον των ελέγχων που διεξάγονται σε δραστηριότητες σχετικές με τον τουρισμό, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ