Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.3 C
Athens

Απονομή συντάξεων: Νέο μπόνους σε δικηγόρους-λογιστές – Αποκτούν δικαίωμα επανεξέτασης

Το υπουργείο Εργασίας συνεχίζει να «βάζει πλάτη» στηρίζοντας την ένταξη των δικηγόρων και των λογιστών στη διαδικασία της απονομής συντάξεων. Τελευταίο μέτρο εξόφθαλμης υποστήριξης, είναι το δικαίωμα που θα έχουν εφεξής, όσοι απέτυχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης, να ξαναδοκιμάσουν την «τύχη» τους. Μάλιστα, όσοι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν την απαραίτητη έγκριση, θα έχουν τη δυνατότητα να επανεξεταστούν, όχι μόνο μία, αλλά έως τρεις φορές!

Το σχετικό δικαίωμα παρέχεται, μετά από απόφαση που έλαβε το υπουργείο Εργασίας, ως ένα επιπλέον κίνητρο συμμετοχής των δικηγόρων και λογιστών, που απέτυχαν στις πρώτες εξετάσεις να πιστοποιηθούν για να ενταχθούν στη διαδικασία.

Ειδικότερα:

  • Επιτρέπεται σε πιστοποιούμενο επαγγελματία να ζητήσει να εξετασθεί, αντί για τις εξετάσεις του κύκλου πιστοποίησης του e-ΕΦΚΑ στον οποίον ζήτησε να συμμετάσχει, σε εξετάσεις άλλου κύκλου πιστοποίησης, μετά από αίτημά του που υποβάλλεται το αργότερο 24 ώρες πριν από την καθορισθείσα έναρξη των εξετάσεων. Το δικαίωμα αυτό, παρέχεται δύο φορές.
  • Πιστοποιούμενος επαγγελματίας που αποτυγχάνει σε εξετάσεις δικαιούται να συμμετάσχει σε εξετάσεις επόμενου κύκλου πιστοποίησης. Το δικαίωμα συμμετοχής παρέχεται έως τρεις  φορές.

Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η β’ φάση της επιμόρφωσης για 1.200 δικηγόρους και λογιστές. Με βάση τον προγραμματισμό του ΕΦΚΑ,  στις 15 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν και οι σχετικές εξετάσεις πιστοποίησης. Σημειώνεται ότι ήδη, από την α’ φάση πιστοποίησης εντάχθηκαν στη διαδικασία 179 δικηγόροι και λογιστές, αριθμός μικρός, σε σχέση με τους επίσης 1.200 που συμμετείχαν στα μαθήματα επιμόρφωσης. Υπενθυμίζεται ότι έως τον Νοέμβριο, ανέρχονταν σε 122.000 οι αιτήσεις απονομής για κύριες συντάξεις που ακόμα βρίσκονται σε αναμονή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ