Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
14.7 C
Athens

Απεργιακός «καύσωνας» εν μέσω θερινής τουριστικής περιόδου – Αιτία οι χαμηλοί μισθοί και η ακρίβεια

Οι καθηλωμένοι μισθοί, σε επίπεδα χαμηλότερα από ότι ήταν προ δεκαετίας, αλλά και η συνεχιζόμενη ακρίβεια, οδηγούν σε απεργία ολόκληρους κλάδους της οικονομίας. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών έχουν άμεση σύνδεση και με την θερινή τουριστική περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα:

– Σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου, απεργούν οι εργαζόμενοι στον φαρμακευτικό κλάδο ολόκληρης της χώρας.

– Αύριο, Παρασκευή 24 Ιουνίου προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Αττικής, οι διανομείς της eFood στην Αθήνα, τα Χανιά και την Πάτρα.

– Στις 30 Ιουνίου, απεργούν οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με κοινό παρονομαστή την ουσιαστική ενίσχυση του εισοδήματος και την εργασίας σε αξιοπρεπείς συνθήκες, «μέσα στον καύσωνα της ακρίβειας, του πληθωρισμού, του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της πανδημίας».

Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, «δεν υπάρχει χώρος δουλειάς που να μην βράζει από οργή και αγανάκτηση, με τους εργαζόμενους να αγωνιούν για την ακρίβεια, την ανασφάλεια, την φοροληστεία, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο».

«Οι μισθοί στην Ελλάδα σήμερα», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, παραμένουν σε επίπεδα χαμηλότερα από ότι πριν από 10 χρόνια, ενώ το κόστος ζωής έχει εκτοξευθεί.

Οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος έρχονται παραπάνω από τον μισθό ενός εργαζόμενου. Πολύ πιο δύσκολη είναι η κατάσταση για νέους εργαζόμενους, που τσακίζονται από τις ελαστικές μορφές εργασίας και τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αλλά και τους χιλιάδες μετανάστες εργάτες που πέφτουν θύματα της πιο άγριας εκμετάλλευσης».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ