Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
23.5 C
Athens

Αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου

Αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών που κατά περίπτωση κυμαίνεται από ένα έως έξι μήνες, αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας για επιχειρήσεις και ασφαλισμένους που βρίσκονται σε περιοχές που επλήγησαν στις πρόσφατες πυρκαγιές του Αυγούστου. Η εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών θα μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 12-24 δόσεις και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν σχετική αίτηση ώστε να ενταχθούν στην εν λόγω ρύθμιση, το αργότερο μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου.

Η εξάμηνη αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών αφορά όλες τις επιχειρήσεις, εργοδότες και ασφαλισμένους που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα στο δήμο Αλεξανδρούπολης. Θα πρέπει βέβαια να αποδείξουν ότι έχουν υποστεί  ζημιές με την σχετική πιστοποίηση να χορηγείται από την Περιφέρεια.

Αντίστοιχα,  η μηνιαία αναστολή καταβολής εισφορών αφορά:

*Στη Δημοτική Ενότητα Σώστου του Δήμου Ιάσμου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

*Στις Δημοτικές Κοινότητες Διαλεκτού, Αβραμυλιάς και Νέου Ξεριά της Δημοτικής Ενότητας Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

*Στη Δημοτική Ενότητα Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδαίων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

*Στη Δημοτική Κοινότητα Αγίου Κοσμά της Δημοτικής Ενότητας Ορεινού του Δήμου Νέστου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

*Στον Δήμο Φυλής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

*Στις Δημοτικές Κοινότητες Γρατινής, Στυλαρίου και Σιδηράδων της Δημοτικής Ενότητας Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

*Στη Δημοτική Ενότητα Φιλλύρας του Δήμου Αρριανών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Για όλες τις επιχειρήσεις, εργοδότες και ασφαλισμένους που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή ασκούν δραστηριότητα στις  περιοχές αυτές, ανεξαρτήτως υλικών ζημιών, προβλέπεται ότι:

– Κεφαλαιοποιούνται οι καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές, περιόδου απασχόλησης έως την 1η Σεπτεμβρίου.

– Δεν επιβαρύνονται με πρόσθετα τέλη, τόκους, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις.

– Αναστέλλεται η καταβολή για τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές για ένα  μήνα, αρχής γενομένης από την 1η Σεπτεμβρίου.

– Ρυθμίζονται και δοσοποιούνται όλες οι ανωτέρω οφειλές, κεφαλαιοποιημένες και τρέχουσες, σε 12 ως 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ