Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.6 C
Athens

Ώρα των συνταξιούχων: Οι ανατροπές που φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο και η κατάρρευση των εσόδων του e-ΕΦΚΑ

Με το εργασιακό νομοσχέδιο και τις αλλαγές που επιφέρει σε εκατομμύρια εργαζόμενους, ασχολήθηκε η «Ώρα των Συνταξιούχων». Με καλεσμένο τον γνωστό εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα, αναλύθηκαν όλες οι πτυχές του σχεδίου νόμου, που παρεμβαίνει στο ωράριο, στις υπερωρίες, στις απολύσεις, στο συνδικαλισμό και στις απεργίες. Εκτιμήθηκε το «νέο τοπίο» που δημιουργείται στην αγορά εργασίας της χώρας και τονίστηκε ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν με λεπτομέρεια όλες τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για την «επόμενη μέρα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στους χώρους εργασίας τους.

Εκτός από το «επίμαχο» νομοσχέδιο για τα εργασιακά, η εκπομπή αναλώθηκε και με τα πεπραγμένα του e-ΕΦΚΑ. Τα πρώτα στοιχεία, δείχνουν ότι στο α’ τετράμηνο του έτους, υπήρξε κατάρρευση στα έσοδα, με συνέπεια οι απώλειες να προσεγγίζουν το μισό δισ. ευρώ! Τονίστηκε ότι με το ρυθμό αυτό, ο Φορέας θα καταγράψει σημαντικό έλλειμμα έως το τέλος του έτους και γι’ αυτό πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες αντιστροφής της πολύ αρνητικής πορείας, για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων και των παροχών για εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Η «Ώρα…» ασχολήθηκε και με το ζήτημα της επιστροφής ποσών σε 70.000 συνταξιούχους, λόγω υπέρογκης φορολόγησης των αναδρομικών τους από την Εφορία. Επισημάνθηκε ότι έχουν σταλεί δύο επιστολές προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, με την ελπίδα να ασχοληθεί σοβαρά με την επίλυση του θέματος, ώστε να επιστραφούν τα οφειλόμενα στους δικαιούχους-συνταξιούχους.

Δείτε την εκπομπή:

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ