Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
27.9 C
Athens

Σοκ στην Τρίπολη: Ο εργοδότης τους άφησε απλήρωτους, τους έδειρε και η Αστυνομία τους έβαλε και πρόστιμο

Έμειναν άνεργοι, βρέθηκαν μέχρι και άστεγοι και τελικά έφαγαν και ξύλο από τον εργοδότη τους! Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στην Τρίπολη και καταγγέλθηκε επίσημα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.

Θύματα αυτής της (μιας ακόμα) ιστορίας ντροπής στους εργασιακούς χώρους ήταν ένα ζευγάρι εργαζόμενων. Με ανάρτηση τους στα social media, γνωστοποιούσαν πως είχαν μείνει χωρίς στέγη και έψαχναν για δουλειά.

Εργοδότης από τον κλάδο του τουρισμού, έδειξε ενδιαφέρον και τους κάλεσε στην Τρίπολη για να τους προσφέρει εργασία, αλλά και στέγη.

Προφανώς όμως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε, καθώς μόλις την περασμένη Παρασκευή, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι ο εργοδότης ξυλοφόρτωσε τον άνδρα επειδή ζήτησε να λάβει τα δεδουλευμένα μετά από 15 μέρες συνεχούς εργασίας.

Το ζευγάρι κατήγγειλε το περιστατικό και υποστήριξε ότι βίωσε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που «μεταφράζονται» σε ατέλειωτες ώρες δουλειάς, χωρίς ρεπό. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε μάλιστα πως ήταν και ανασφάλιστοι για όσο διάστημα εργάζονταν.

Ήταν τέτοια η εργοδοτική αναλγησία που βίωσαν, ώστε ο εργοδότης δεν τους χορήγησε ούτε άδεια μετακίνησης. Το αποτέλεσμα ήταν, στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Τρίπολη το ζευγάρι έπεσε σε αστυνομικό έλεγχο και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ για καθένα χωριστά για άσκοπη μετακίνηση, εν μέσω πανδημίας!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ