Πέμπτη, 7 Ιουλίου, 2022
31.8 C
Athens

Πότε θα καταβληθεί το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους – Στην Βουλή τροπολογία

Έως την Μεγ. Πέμπτη, 21 Απριλίου, προγραμματίζει να καταβάλλει η Κυβέρνηση το επίδομα των 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους. Σχετική τροπολογία κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στην Βουλή από το υπουργείο Εργασίας και ξεκαθαρίζεται ότι η οικονομική ενίσχυση αφορά και τα άτομα με αναπηρία, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού. Πρόκειται για μια συνολική παρέμβαση, ώστε να στηριχθούν τα πιο χαμηλά εισοδήματα, εν μέσω ακρίβειας και αφορά 1,74 εκατ. πολίτες.

Πιο αναλυτικά, η οικονομική ενίσχυση, επιμερίζεται ως εξής:

  • Καταβολή ειδικής ενίσχυσης ύψους 200 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Προσαύξηση ύψους 200 ευρώ ανά δικαιούχο στις προνοιακές παροχές που λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία, από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.), οι ανάδοχοι γονείς ατόμων ενταγμένων σε γενικά ή και ειδικά αναπηρικά προνοιακά προγράμματα και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.
  • Διπλασιασμός της χορηγούμενης μηνιαίας εισοδηματικής ενίσχυσης, στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και
  • Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες που δικαιούνται επίδομα παιδιού, με προσαύξηση του μηνιαίως χορηγούμενου ποσού κατά το ήμισυ.

Η ειδική ενίσχυση είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

Επιπρόσθετα, θα χορηγηθεί επίδομα εορτών Πάσχα 2022 στους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή τον Ιανουάριο.

Το επίδομα, υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και όχι επί του ονομαστικού μισθού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ