Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
21.8 C
Athens

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση: Πλατφόρμα για συνταξιούχους που δεν έλαβαν το βοήθημα

Ολοκληρώθηκε χθες η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 250 € στους ευάλωτους συνταξιούχους. Συνολικά, προέκυψαν 947.560 δικαιούχοι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 35% του συνόλου, κάτι που σημαίνει ότι  μόλις ένας στους τρεις έλαβαν το βοήθημα. Σε όσους δεν πιστώθηκε το εν λόγω ποσό, ο ΕΦΚΑ έδωσε την δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης για την αιτία της απόρριψης, ως αποτέλεσμα του ελέγχου που έχει πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ. Έτσι, ενεργοποιήθηκε ειδική πλατφόρμα στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), στο μενού:

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες->Συνταξιούχοι->Έλεγχος δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης (https://www.efka.gov.gr/elegxosdikaiomatos.php) .

Οι χρήστες εισέρχονται στο σύστημα με χρήση κωδικών taxis και σε πραγματικό χρόνο μπορούν να δουν τους βασικούς λόγους απόρριψης που είναι οι ακόλουθοι:

  1. Το ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2022 υπερβαίνει τις 9.600 ευρώ.
  2. Το ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημά τους (το άθροισμα των φορολογητέων εισοδημάτων του υπόχρεου και του/της συζύγου/μέρους συμφώνου συμβίωσης) υπερβαίνει τις 16.800 ευρώ.
  3. Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού που προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝΦΙΑ έτους 2022 (φορολογικού έτους 2021), υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.
  4. Είναι κάτοικος Εξωτερικού.
  5. Δεν βρέθηκε εκκαθαρισμένη δήλωση έως 30 Νοεμβρίου 2022 για τον ΑΦΜ.
  6. Ο ΑΦΜ ίσως ανήκει σε αποβιώσαντα.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ