Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
29.1 C
Athens

Παράταση στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Παράταση για άλλους δύο μήνες, έως το τέλος Μαΐου, αποφάσισε να δώσει η Κυβέρνηση, στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Μετά και τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τους συνδικαλιστές του τουρισμού, το υπουργείο Εργασίας, αποφάσισε χθες να προχωρήσει στη συγκεκριμένη παράταση, δίνοντας «ανάσα» σε χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου, αλλά και στις επιχειρήσεις, που έχουν κάνει χρήση του μηχανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρέχεται η δυνατότητα στην επιχείρηση να καλύψει έως το 60% από τις αποδοχές του εργαζόμενου, ενώ το υπόλοιπο 20% το αναλαμβάνει η Πολιτεία. Μπορεί τελικά ο απασχολούμενος να υποστεί 20% μείωση μισθού, όμως διατηρεί την θέση εργασίας του. Ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, επρόκειτο να πάψει να υφίσταται στα τέλη του τρέχοντος μήνα. Τελικά όμως επιλέχθηκε η λύση της δίμηνης παράτασης.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή 18 Μαρτίου καταβλήθηκε το ποσό των 8,3 εκατ. ευρώ για 33.139 πληρωμές δικαιούχων, που αφορούσαν σε εργαζομένους ενταγμένους στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, για τον μήνα Φεβρουάριο 2022, καθώς και για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021 (υπόλοιπα) και Ιανουάριο 2022 (υπόλοιπα).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ