Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
24.1 C
Athens

ΟΠΕΚΑ: Όλες οι ημερομηνίες καταβολής του επιδόματος παιδιού για το 2021

Υπομονή μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού. Τότε προγραμματίζει η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ να καταβάλλει την πρώτη δόση για τη νέα χρονιά.

Προϋπόθεση είναι οι εν δυνάμει δικαιούχοι να υποβάλλουν αίτηση, οι οποία θα έχει εγκριθεί. Η σχετική αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά.

Ας δούμε πιο αναλυτικά, όλες τις ημερομηνίες καταβολής του εν λόγω επιδόματος για το σύνολο του έτους:

Πρώτη δόση: Στις 31 Μαρτίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο και όλους όσους θα υποβάλουν αίτηση έως τα μέσα Μαρτίου.

Δεύτερη δόση: Στις 31 Μαΐου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η δεύτερη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.

Τρίτη δόση: Στις 31 Ιουλίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τρίτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Τέταρτη δόση: Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Πέμπτη δόση: Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Έκτη δόση: Πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Πώς υπολογίζεται το επίδομα παιδιού

Το επίδομα προκύπτει σε σχέση με τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020. Επίσης προκύπτει από το ετήσιο εισόδημα του δικαιούχου, όπως αυτό αποτυπώθηκε στην τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Σημειώνεται ότι για να χορηγηθεί το Επίδομα Παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν προσωρινά, δεν λαμβάνονται υπόψη, καθώς θεωρείται από το σύστημα, ότι δεν έχουν υποβληθεί καθόλου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ