Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23.1 C
Athens

Ημέρα πληρωμών η Πέμπτη για πάνω από 600.000 εργαζόμενους

Το «χρώμα του χρήματος» πρόκειται να δουν αύριο Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου περισσότεροι από 600.000 μισθωτούς. Πρόκειται για όλους εκείνους, οι οποίοι λόγω πανδημίας, υποχρεώθηκαν να μπουν στο «περιθώριο». Το το υπουργείο Εργασίας έχει προγραμματίσει να καταβάλλει τα ποσά που οφείλονται από τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για το μήνα Ιανουάριο, αλλά και για όσους έχουν ενταχθεί στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Επίσης, θα πληρωθούν και οι επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, πρόκειται να καταβληθούν τα εξής:

–  Αποζημιώσεις  ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων μηνός Ιανουαρίου 2021.

– Οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας – Μηχανισμός «Συν-Εργασία» για τον Δεκέμβριο του 2020.

– Η αναλογία Δώρου Χριστουγέννων για τον μήνα Δεκέμβριο 2020 για τους δικαιούχους οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας – Μηχανισμός «Συν-Εργασία».

– Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου  2020 των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10/01/2021 και είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού εφόσον έχουν υποβάλλει μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο. Βασική προϋπόθεση για να λάβουν την ειδική αποζημίωση είναι να είναι  εγγεγραμμένοι από 13 Μαΐου 2020 έως και 10 Ιανουαρίου 2021, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr.  Αλλά και να μην έχουν  σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και να μην λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον ΟΑΕΔ κατά την διάρκεια του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ