Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
30.7 C
Athens

Μιχαηλίδου: Προληπτικοί έλεγχοι σε όλες τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων

Εντός δεκαημέρου θα έχει ολοκληρωθεί ο μοριακός έλεγχος στις δομές ηλικιωμένων όλης της χώρας. Αυτή είναι η εκτίμηση της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει. Η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή, με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, σε μια προσπάθεια να αναλυθεί η όποια πρόοδος έχει συντελεστεί στο πρόγραμμα προληπτικών ελέγχων στο σύνολο των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων. Μετά τη συνάντησή τους η Υφυπουργός δήλωσε σχετικά:

«Με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα συμφωνήσαμε ότι εντός δέκα ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι ανίχνευσης του κορωνοϊού σε όλες τις δομές της χώρας. Τρία είναι τα όπλα μας κατά της διασποράς του ιού. 1) Περισσότεροι προληπτικοί μοριακοί έλεγχοι. 2) Περισσότεροι έλεγχοι τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τη Γενική Γραμματεία Εμπορία και βέβαια τις Περιφέρειες. 3) Τα νέα και επικαιροποιημένα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των δομών και για την ασφαλή συμπεριφορά των εργαζομένων.

Για την προστασία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας έχουμε λάβει τα αυστηρότερα μέτρα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και με τους ελέγχους αυτούς θωρακίζουμε ακόμη περισσότερο υγειονομικά τις δομές που τους φιλοξενούν».

Από την πλευρά του, ο κ. Αρκουμανέας τόνισε: «Από την αρχή της πανδημίας ο βασικός σκοπός μας είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας δίνοντας προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. Συνεχίζουμε τους εντατικούς ελέγχους με τις κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ και μέσα στις επόμενες 10 μέρες θα πραγματοποιήσουμε ελέγχους στο σύνολο των Δομών Φιλοξενίας Ηλικιωμένων. Θέλω να τονίσω ότι πρέπει να υπάρχει αυστηρή και απόλυτη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό τοίχος προστασίας απέναντι στον COVID-19».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ