Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις απολύσεις ενώ η ύφεση καλπάζει

Για… πριμοδότηση των απολύσεων κατηγορεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, η Έφη Αχτσιόγλου. Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει πλήρως σχετικό ρεπορτάζ του endisy.gr, αφού τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι σε εποχικές επιχειρήσεις, οι οποίοι ήταν σε αναστολή εργασίας στις 30 Ιουνίου, απολύονται ελεύθερα ακόμα και αν η επιχείρηση επιδοτείται πλήρως από το κράτος για τις εργοδοτικές εισφορές».

 

Με δήλωσή της σημειώνει ότι όλα αυτά συμβαίνουν «τη στιγμή που η ύφεση καταγράφει ιστορικό αρνητικό ρεκόρ στο 15,2% το δεύτερο τρίμηνο και η ανεργία αυξάνεται διαρκώς, η κυβέρνηση πριμοδοτεί τις απολύσεις».

 

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει ότι «πέρα από την εκδικητικότητα προς τους εργαζόμενους, η απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών επιβεβαιώνει -όπως εξ αρχής είχαμε τονίσει- ότι ούτε οι αναστολές συμβάσεων ούτε και το διαβόητο “Συν-Eργασία” θεσπίστηκαν για να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας και τα όσα αντίθετα έλεγε τότε ο κ. Βρούτσης ήταν μόνο για να θολώσει την αλήθεια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ