Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
26.3 C
Athens

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (e-EFKA)!! ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΤΛΑΣ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ !!

Αθήνα 21 Απριλίου 2021

                                                 Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ.Κ. Μητσοτάκη

Προς τον Πρόεδρο του Σύριζα
κ. Α. Τσίπρα

Προς την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
κ. Φ. Γεννηματά 

Προς τον Γ.Γ. του ΚΚΕ
κ .Δ. Κουτσούμπα

Προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης
κ. Κ. Βελόπουλο

Προς τον Πρόεδρο της Μέρα25
κ. Ι. Βαρουφάκη

Προς τους βουλευτές του Κοινοβουλίου

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (e-EFKA) ! !

ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΤΛΑΣ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ! !

    Η κυβέρνηση με την τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο : ”Κώδικας Δικαστικών Υπαλλήλων” , προβλέπει μία σειρά ρυθμίσεων με στόχο όπως ισχυρίζεται την επίλυση του προβλήματος αφενός των ήδη εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης και αφετέρου των μελλοντικών αιτήσεων για απονομή σύνταξης .

   Η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε από την προηγούμενη 180.000 εκκρεμείς αιτήσεις για χορήγηση κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και εφάπαξ και σήμερα ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 450.000 περίπου.

Η κυβέρνηση αντί να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δώσει ουσιαστική λύση με μελλοντική προοπτική ενισχύοντας τον e-EFKA με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού , σε κάθε περίπτωση επιχειρεί να παραδώσει στους ιδιώτες την Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

  Για την αντιμετώπιση των σημερινών έκτακτων αναγκών λόγω της υπερβολικής συσσώρευσης εκκρεμών αιτήσεων θα μπορούσε αντί για την ανάθεση του σοβαρού αυτού έργου σε ιδιώτες (που επιχειρείται με την τροπολογία) , να προσφύγει :

 α) Σε ήδη συνταξιούχους που υπηρέτησαν στα τμήματα έκδοσης συντάξεων και είχαν ως εκ τούτου εξειδικευμένη εμπειρία και επαρκή γνώση του αντικειμένου , αμείβοντάς τους όμως ικανοποιητικά και όχι με ψίχουλα όπως το έχει ήδη επιχειρήσει . (Θυμίζουμε ότι ο πρόσφατος νόμος Βρούτση, περιείχε διάταξη για 100 συνταξιούχους πρώην υπαλλήλους του ΙΚΑ με εμπειρία στις συντάξεις.)

β) Στους ήδη εκπαιδευμένους με 18μηνη σύμβαση ,η οποία έληξε, ανανεώνοντάς τους με νέα 24μηνη σύμβαση .Ο αριθμός των εκπαιδευμένων ανερχόταν σε 680 άτομα .

   Η συγκεκριμένη τροπολογία έρχεται σε κατάφορη αντίθεση με το άρθρο 22 παράγρ. 5 του Συντάγματος που προβλέπει ότι η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί αποκλειστική μέριμνα του Κράτους .

   Επίσης δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα σχετικά με την δυνατότητα που δίνει η τροπολογία στους ιδιώτες , να έχουν πρόσβαση και να επεξεργάζονται απόρρητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, γεγονός που θίγει τον πυρήνα θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων .

Ζητάμε από τον κ. Πρωθυπουργό της χώρας, να πάρει πίσω τη διάταξη που επί της ουσίας διαλύει την Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

Ζητάμε από τους αρχηγούς των κομμάτων, να πάρουν θέση για την τροπολογία που παραδίνει στους ιδιώτες την Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

Επίσης ζητάμε και από όλους τους βουλευτές να πάρουν θέση και μάλιστα να καταψηφίσουν την απαράδεκτη τροπολογία του κ. Χατζηδάκη, που σκοπός της είναι η διάλυση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, όπως διέλυσε την Ολυμπιακή, τη ΔΕΗ και τη ΛΑΡΚΟ. Είστε υποχρεωμένοι με την ψήφο σας, να μην τον αφήσετε να διαλύσει την Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση που αφορά 7,5 εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους.

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ν.Χατζόπουλος Μουρίκη Πόπη

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ