Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2024
17.1 C
Athens

Εποχικά εργαζόμενοι σε τουρισμό – επισιτισμό: Λήγει το χρονικό περιθώριο υποβολής αιτήσεων

Περιθώριο έως την Πέμπτη, 6 Μαΐου, έχουν οι εποχικά εργαζόμενοι στον τουρισμό και στον επισιτισμό, χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης, για να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, ώστε να ενταχθούν στο μοντέλο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Πρόκειται για μια διαδικασία, που θα ισχύει μόνο για το χρονικό διάστημα που είναι σε ισχύ η σχετική πλατφόρμα και οι όποιες αιτήσεις υποβληθούν, αφορούν τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του φετινού έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση της πλατφόρμας είναι:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-meniaia-apozemiose-epokhika-ergazomenon

Ειδικότερα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη μηνιαία αποζημίωση εποχικά εργαζομένων

Στόχος των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Εργασίας είναι η καταβολή της έκτακτης αποζημίωσης να πραγματοποιηθεί άμεσα. Θα προηγηθεί έλεγχος στο μητρώο εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, ενώ θα γίνει και διασταύρωση με τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Σε κάθε περίπτωση, από το υπουργείο Εργασίας διαβεβαιώνουν ότι οι πληρωμές θα εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων το αργότερο εντός τριών εργάσιμων ημερών, μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ. Πρέπει να επισημανθεί ότι η έκτακτη αποζημίωση δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημα, είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ