Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.1 C
Athens

Συγκεντρώσεις σε… διαφορετικές μέρες για το φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά θα είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες. Όχι μόνο γιατί μετατέθηκε για την Τρίτη, 4 Μαΐου, μιας και ημερολογιακά συνέπεσε με το Μεγ. Σάββατο, αλλά κυρίως γιατί κάποια από τα συνδικάτα επέλεξαν τη δική τους μέρα για τον εορτασμό της!

Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 24ωρη απεργία για την ίδια ημέρα (Τρίτη 4 Μαΐου). Κύρια αιτήματα, η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, ελέω επίμαχου νομοσχεδίου που επίκειται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, αλλά και η υγειονομική προστασία των εργαζομένων. Στην απεργία της Τρίτης συμμετέχουν και οι δημοσιογράφοι, καθώς σχετική αναγγελία έγινε από την ΕΣΗΕΑ.

Όμως το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ξεχωριστή κινητοποίηση δύο ημέρες αργότερα και έτσι προκήρυξαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Μάλιστα, το ΠΑΜΕ, έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 10 το πρωί, δίνοντας έμφαση στο οκτάωρο και σε ενδεχόμενη κατάργησή του. Μία ώρα μετά, στις 11 το πρωί, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστό συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαύθμωνος.

Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις πολεοδομίες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Εφορίες. Μαζί τους, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ