Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.6 C
Athens

Αναστολές συμβάσεων: Οι νέες ημερομηνίες για υποβολή αιτήσεων

Νέες ημερομηνίες έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας για υποβολή αιτήσεων ένταξης στο μέτρο της αναστολής σύμβασης. Η διαδικασία αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων ή επιχειρήσεων.

Παράλληλα θα υπάρχουν ξεχωριστές ημερομηνίες κατά τις οποίες θα υποβάλλονται αιτήσεις και για ένταξη στο μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» αλλά και για καταβολή του δώρου Πάσχα, από μέρους της Πολιτείας.

Πιο αναλυτικά οι ακριβείς ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, που θα πραγματοποιηθούν στο σύστημα «Εργάνη», έχουν ως εξής:

*Για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού οι αιτήσεις για ένταξη στο καθεστώς αναστολής συμβάσεων για τον Ιούνιο, θα μπορούν να γίνουν 22/6 – 28/6.

* Για επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν εντός Ιουνίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα γίνει από 22/6 έως 24/6. Οι αιτήσεις αφορούν την ένταξη εργαζόμενων στο καθεστώς αναστολής σύμβασης. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει μόνο (όπου χρειάζεται) να αλλάξουν το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο παρέμειναν κλειστές, εντός Ιουνίου.

*Για ένταξη στο μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, για το μήνα Μάιο, οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων είναι 23/6 έως 28/6.

*Για το δώρο Πάσχα, οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων και ορθών επαναλήψεων είναι από 5/7 έως και 9/7. Η επανυποβολή του εντύπου γίνεται για να διορθωθούν τυχόν λάθη που αφορούν εσφαλμένα ποσά για κάθε εργαζόμενο, σε σχέση με τις ημέρες αναστολής και τις μεικτές αποδοχές ή μη αποδεκτά ΙΒΑΝ. Για εργοδότες που αποκλείστηκαν από τις συγκεκριμένες πληρωμές του δώρου Πάσχα, συνιστάται να γίνεται έλεγχος εάν το σφάλμα που αναγράφεται είναι «μη αποδεκτό ποσό πληρωμής».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ