Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
19 C
Athens

Εργαζόμενοι: Για το τερατούργημα του e-ΕΦΚΑ έχει ευθύνη ο Χατζηδάκης

Η τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει ο e-ΕΦΚΑ, έχει αιτία. Οι εργαζόμενοι του Φορέα θεωρούν ως βασικό υπεύθυνο τον Κωστή Χατζηδάκη!

Με σειρά ανακοινώσεων τα συνδικάτα απάντησαν στην πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας, να παραπέμψει σε πειθαρχικό έλεγχο δέκα περιπτώσεις κραυγαλέας ταλαιπωρίας των πολιτών, σε συναλλαγές που είχαν με τον e-ΕΦΚΑ.

Η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ έκανε λόγο για προσπάθεια αποδόμησης και στοχοποίησης των εργαζομένων με στόχο την «πολιτική επένδυση» για προσωπικό όφελος. Η Ομοσπονδία διαπιστώνει ότι ο αρμόδιος υπουργός «δείχνει να μην έχει αντιληφθεί ότι και οι δέκα περιπτώσεις ακραίας πράγματι ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας, δεν οφείλονται στην «δεσποτική» συμπεριφορά των εργαζομένων του e-ΕΦΚΑ, αλλά στην πλήρη οργανωτική και λειτουργική αδυναμία του φορέα, στο να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και στα αιτήματα των εκατομμυρίων ασφαλισμένων του.»

Από κοντά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), που καταγγέλλει ότι μετά από δύο χρόνια πλήρους αδράνειας, έρχεται τώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να κατηγορήσει εργαζόμενους για την κατάσταση που επικρατεί. «Δεν ξεπλένεται ούτε το πελατειακό όργιο, ούτε το αναξιοκρατικό καθεστώς», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σύλλογος Υπαλλήλων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΣΥΑΤ), κάνει λόγο για «τερατούργημα του e-ΕΦΚΑ», που δημιουργήθηκε με ευθύνη και του κ. Χατζηδάκη. Ο Σύλλογος σημειώνει ότι δεν έπρεπε ο υπουργός Εργασίας να στείλει μόνο 10 περιπτώσεις για πειθαρχικό έλεγχο «αλλά και τις 350.000 που αφορούν τις εκκρεμείς συντάξεις»… Ο ΣΥΑΤ προσθέτει ότι όλη αυτή η πρωτοφανής επίθεση, γίνεται για να δικαιολογηθεί η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Ο ΠΣΕ ΟΓΑ, αναφερόμενος στις περιπτώσεις που εστάλησαν για πειθαρχικό έλεγχο, διαπιστώνει ότι όλες «φωνάζουν τα λάθη και τις παραλείψεις που όλες οι κυβερνήσεις δεσποτικά επανέλαβαν από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ». Οι συνδικαλιστές του Οργανισμού υπογραμμίζουν ότι «τα κίνητρά τους είναι ολοφάνερα! Χθες το νομοθέτημα για την ανάμιξη ιδιωτών στην έκδοση συντάξεων, σήμερα η εκχώρηση της τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΕΦΚΑ σε ιδιώτες, αύριο η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Όλα μεθοδευμένα και στον βωμό των συμφερόντων που η κυβέρνηση της Ν.Δ. εξυπηρετεί ως πρόθυμος εντολοδόχος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ