Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
25.2 C
Athens

Ώρα των Συνταξιούχων: Οι ιδιώτες μπαίνουν στην απονομή των συντάξεων και η «εμμονή» Χατζηδάκη

Με την επιμονή του Κωστή Χατζηδάκη, να επιδιώκει να εντάξει τους ιδιώτες λογιστές και δικηγόρους στη διαδικασία της απονομής των συντάξεων, ασχολήθηκε η εκπομπή «Ώρα των Συνταξιούχων».

Τονίστηκε ο κίνδυνος να διαλυθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης και επισημάνθηκε το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί με το δικαίωμα της υπογραφής.

Ακριβέστερα, ξεκαθαρίστηκε ότι εάν υπογράφουν ιδιώτες τις απονομές των συντάξεων, τότε υπάρχει ο κίνδυνος στο μέλλον, αυτές να κριθούν παράνομες!

Στην εκπομπή παρέμβαση έγινε από τον Γιάννη Μαντζουράνη. Ο γνωστός δικηγόρος χαρακτήρισε «επικίνδυνη» τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και επέμεινε να γίνουν προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού στον e-ΕΦΚΑ, ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα.

Η Ώρα των Συνταξιούχων αναλώθηκε και με το ζήτημα του επανυπολογισμού των συντάξεων. Αναφέρθηκε άλλα δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που δείχνουν ότι ο λάθος αρχικός υπολογισμός, οδηγεί αντίστοιχα σε λάθος αποτελέσματα και μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ