Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
29.3 C
Athens

Αντίδραση στο νομοσχέδιο «έκτρωμα» για την Επικουρική Ασφάλιση – Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

31/8/2021

 

Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Αντίδραση στο νομοσχέδιο «έκτρωμα» για την Επικουρική Ασφάλιση – Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

 

Το νομοσχέδιο «λαιμητόμος» για την Επικουρική Ασφάλιση εισάγεται αύριο Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής. Μία ημέρα μετά προγραμματίζεται να ψηφιστεί από τους φιλοκυβερνητικούς βουλευτές. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα εκατομμύρια των απόμαχων της ζωής, που κινδυνεύουν να υποστούν νέες σφαγιαστικές περικοπές στην επικουρική τους σύνταξη, θα αντιδράσει δυναμικά. Θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Το ΕΝΔΙΣΥ από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του: Τάσσεται υπέρ της δημόσιας επικουρικής ασφάλισης, μακριά από «τζόγάρισμα» των κεφαλαίων των εν ενεργεία ασφαλισμένων, που θέτουν σε κίνδυνο τις ίδιες τις συντάξεις τους. Οι «επενδύσεις» που υπόσχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι τίποτα περισσότερο, παρά δεκάδες δισ. ευρώ «δωράκι» σε επιχειρηματικούς ομίλους. Η απώλεια για την Κοινωνική Ασφάλιση θα ανέλθει έως τα 78 δισ. ευρώ, ένα ποσό που θα κληθεί να πληρώσει από το υστέρημά του, ο Έλληνας φορολογούμενος. Το ΕΝΔΙΣΥ δεν θα επιτρέψει τη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης. Γι’ αυτό και θα αγωνιστεί δυναμικά για την επιβίωσή της.

Το Δίκτυο καλεί όλους τους συνταξιούχους να δώσουν «δυναμικό παρόν» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ