Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
25.8 C
Athens

PIPE LIFE: 48άωρη απεργία – Αγώνας επιβίωσης για 70 εργαζόμενους

Μάχη χαρακωμάτων από τους εργαζόμενους της PIPE LIFE για να διασωθούν 70 θέσεις εργασίας, κορυφώνεται.

Σήμερα, Τετάρτη 3 Μαρτίου και αύριο, πραγματοποιούν 48άωρη απεργία αντιδρώντας δυναμικά στο «λουκέτο» που ετοιμάζεται να βάλει η εταιρία στο εργοστάσιο της Θήβας στα τέλη του μήνα. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με την στήριξη και της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ), που από την αρχή της προσπάθειας έχει σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της PIPE LIFE έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο αγώνα ενάντια στην αιφνιδιαστική απόφαση της πολυεθνικής PIPE LIFE (όμιλος Wienerberger) για το κλείσιμο, με διαδικασίες fast truck, του Εργοστασίου Πλαστικών στη Θήβα και την κάλυψη των αναγκών της μητρικής από την παραγωγική δραστηριότητα μονάδων που διατηρεί σε γειτονικές μας χώρες.

Τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας (ενισχυμένη κερδοφορία το πρώτο 9μηνο του 2020 και αυξημένη απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ελλάδα), η σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών, καθώς και η εντατικοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας (3 βάρδιες/24ωρη λειτουργία) καθιστούν την συγκεκριμένη «επιλογή» ως παντελώς αναίτια και ανεδαφική δημιουργώντας σαφείς συνειρμούς για ανάλγητες μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες.

Οι 70 εργαζόμενοι της PIPE LIFE ΕΛΛΑΣ που κατά τη δεκαετία της κρίσης (2010-2019) έβαλαν κυριολεκτικά «πλάτη» για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Εργοστασίου (εκ περιτροπής εργασία ανά τακτά χρονικά διαστήματα), έρχονται σήμερα μαζικά αντιμέτωποι με την ανεργία, την ώρα που η ελληνική θυγατρική εταιρεία έχει ανακάμψει πλήρως οικονομικά και παραγωγικά.

Η Ο.Ε.Χ.Β.Ε. δηλώνει ότι στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο και τρόπο τον πολυμέτωπο αγώνα του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων PIPE LIFE, προκειμένου «να ανατραπεί αυτή η αδικαιολόγητη και αποκρουστική απόφαση για τον «ξαφνικό θάνατο» της PIPE LIFE».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ