Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
20.6 C
Athens

Lockdown: Αυτόματη αναγραφή της νέας ημερομηνίας στις βεβαιώσεις μετακίνησης

Το σύστημα Εργάνη τροποποίησε αυτόματα τη νέα ημερομηνία για τις βεβαιώσεις μετακίνησης όσων εργάζονται, εν μέσω πανδημίας και δεν μπορούν να κάνουν χρήση της τηλεργασίας.

Η τροποποίηση αφορά την ημερομηνία και έτσι, στις σχετικές βεβαιώσεις, αναγράφεται η ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021. Πρόκειται για την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και στις 28 Δεκεμβρίου 2020, όταν δηλαδή δόθηκε από την Πολιτεία η τελευταία παράταση ισχύος του lockdown στη χώρα, ελέω κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι, η βεβαίωση μετακίνησης είναι ένα έγγραφο, που πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν μαζί τους, οι εργαζόμενοι που αναγκάζονται, εκ της φύσεως του επαγγέλματός τους, να κινούνται εκτός της οικίας τους. Στον έλεγχο που μπορεί να γίνει από τις αστυνομικές αρχές θα πρέπει εκτός από τη συγκεκριμένη βεβαίωση, να έχουν μαζί τους οι εργαζόμενοι και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.

Σημειώνεται πως, έτσι και αλλιώς, η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διατηρήσει το μέτρο της τηλεργασίας, που ισχύει σε ποσοστό 50% στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Επίσης, έχει αποφασιστεί να επεκταθεί περαιτέρω και το μέτρο της τμηματικής προσέλευσης και αποχώρησης από τους χώρους εργασίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ