Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
19.6 C
Athens

e-ΕΦΚΑ: Σε πέντε δόσεις η εξόφληση των εισφορών 2017 – 2019

Σε πέντε δόσεις θα πραγματοποιηθεί η εξόφληση των εισφορών παλαιότερων ετών (2017-2019). Η διαδικασία ξεκινάει άμεσα και η πρώτη δόση θα πρέπει να έχει καταβληθεί έως τις 30 Ιουνίου. Στη συνέχεια κάθε μήνα, έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του, θα μπορούν οι ασφαλισμένοι (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες), να καταβάλουν την επόμενη δόση. Εννοείται ότι ο e-ΕΦΚΑ, δίνει τη δυνατότητα της εξόφλησης για το όποιο υπόλοιπο οφειλής άπαξ, με μία δόση.

Σε σχετικό έγγραφο της διοίκησης του e -ΕΦΚΑ, ορίζονται τα ακόλουθα, αναφορικά με τη διαδικασία καταβολής των εισφορών:

  • Η πρώτη από τις πέντε δόσεις, καταβάλλεται έως τις 30 Ιουνίου.
  • Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα.
  • Οι δόσεις, έως την νέα προθεσμία καταβολής τους, εξοφλούνται χωρίς τόκους και προσαυξήσεις. Όμως, εάν η μηνιαία δόση οφειλής δεν καταβληθεί εμπρόθεσμα, επιβάλλεται ο προβλεπόμενος τόκος.

Υπενθυμίζεται ότι, σε περίπτωση κατά την οποία από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών 2017, 2018 και 2019 για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες με πολλαπλή ή μη δραστηριότητα καθώς και πρόσωπα που υπάγονται στην ασφάλιση του τ. ΟΓΑ προκύπτει διαφορά (χρεωστικό υπόλοιπο), αυτή καταβάλλεται ισομερώς κατανεμημένη, σε πέντε μηνιαίες δόσεις, ανεξαρτήτως του ύψους του ποσού της μηνιαίας δόσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ