Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023
30.1 C
Athens

e-ΕΦΚΑ: Μετά το… φιάσκο των αναδρομικών, πλατφόρμα για τον επανυπολογισμό των συντάξεων

Πέντε μέρες μετά την καταβολή των αναδρομικών σε… ελάχιστους, ενεργοποίησε ο ΕΦΚΑ την ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον επανυπολογισμό των συντάξεων! Έτσι, με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω αυτή της ειδικής πλατφόρμας, θα μπορούν εφεξής οι συνταξιούχοι να ενημερωθούν για τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους. Θα μπορούν δηλαδή να διαπιστώσουν εάν η σύνταξή τους επανυπολογίστηκε ή εάν η περίπτωσή τους βρίσκεται ακόμα υπό… επεξεργασία. Υπενθυμίζεται ότι αναδρομικά, έλαβαν την περασμένη Τετάρτη, μόλις 133.692 συνταξιούχοι, δηλαδή το 7,42% του συνόλου!

Η σχετική εφαρμογή ενεργοποιήθηκε την Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου από τον e-ΕΦΚΑ, σε μια προσπάθεια καλύτερης εξυπηρέτησης των ενδιαφερόμενων, για την εφαρμογή του «νόμου Βρούτση», με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης (ν.4670/20). Η ειδική πλατφόρμα τέθηκε σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr, στην επιλογή: «Ενημερωτικό σημείωμα αναδρομικών N. 4670/2020».

Η ενημέρωση αφορά:

Α) Την εκκαθάριση των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Β) Σε ποιους η καταβολή των αναδρομικών βρίσκεται ακόμη υπό επεξεργασία.

Γ) Αν έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός χωρίς να προκύπτουν αναδρομικά για τους ίδιους.

Οι συνταξιούχοι θα πιστοποιούνται στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet που διαθέτουν.

Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη τόσο για τους νέους (με αίτηση συνταξιοδότησης μετά τον Μάιο του 2016), όσο και για τους παλαιούς συνταξιούχους.

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ