Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
16.1 C
Athens

Εργαζόμενοι στον Πολιτισμό: Απόλυτο αδιέξοδο μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες

 Στο «σημείο μηδέν» εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό. Παρά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, όταν και έγινε γνωστό ότι συμπεριλήφθηκαν στην επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, ένα μήνα μετά, η κατάσταση παραμένει στάσιμη.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος & Ακροάματος (ΠΟΘΑ), υπήρξαν αλλεπάλληλες οχλήσεις από  την πλευρά των συνδικαλιστών, αλλά ακόμα δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή πρόοδος! «Κοντεύουμε να κλείσουμε ένα μηνά από την εξαγγελία, αλλά τα Υπουργεία παίζουν το παιχνίδι της αποποίησης ευθυνών», τονίζεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση-επιστολή που εστάλη προς την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εργασίας, Οικονομικών και Πολιτισμού. «Ταυτόχρονα η κυβέρνηση καταφεύγει στην πρακτική των τοπικών lockdown ώστε να μην αποζημιώσει τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας των πρόχειρων επιλόγων της», επισημαίνει  η ΠΟΘΑ.

Οι άνθρωποι του Πολιτισμού έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Αντιμετωπίζουν αντικειμενικές συνθήκες ένδειας και δηλώνουν ότι γι’ αυτό υπάρχουν ευθύνες από τις κυβερνητικές πολιτικές. Την ίδια στιγμή κάνουν λόγο για «εμπαιγμό» που βιώνουν εδώ και ενάμιση χρόνο. «Δεν θα γίνουμε μπαλάκι στα χέρια της κυβέρνησης, ούτε αποδέκτες κενών ψηφοθηρικών εξαγγελιών. Απαιτούμε άμεση υπογραφή και έκδοση της απόφασης για τις αποζημιώσεις Ιουνίου-Ιουλίου. Απαιτούμε, επίσης ολοκληρωμένο πακέτο στήριξης των εργαζομένων στις περιοχές που επιβάλλεται τοπικό lockdown και να δοθεί, επιτέλους, λύση για όσους έχουν εγγραφεί στο Μητρώο μετά τις 10/1/2021», τονίζουν με νόημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ