Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
27.9 C
Athens

e-ΕΦΚΑ: Η τροπολογία Χατζηδάκη προκάλεσε κατάληψη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία διαφωνούν με την τροπολογία Χατζηδάκη, που εντάσσει δικηγόρους και λογιστές στη διαδικασία απονομής συντάξεων. Η αντίδρασή τους όσο περνούν οι μέρες γίνεται και πιο δυναμική. Έτσι, πραγματοποιήθηκε το πρωί κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του e-ΕΦΚΑ (Ακαδημίας 22). Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας στις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «εμπαιγμό ασφαλισμένων και συνταξιούχων» και ζητούν την άμεση απόσυρση της τροπολογίας. Τονίζουν ότι ο e-ΕΦΚΑ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του σαν Δημόσιος Φορέας, είναι ο μοναδικός υπεύθυνος να παράσχει με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και αξιοπιστία σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Υπογραμμίζουν ταυτόχρονα πως το γεγονός ότι ο e-ΕΦΚΑ, «εμφανίζεται αναποτελεσματικός και αδύναμος να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις του με κορυφαία την άμεση απονομή των συντάξεων, αποτελεί ευθύνη των πολιτικών ηγεσιών και των διοικήσεων, οι οποίες μέσω της – ηθελημένης όπως αποδεικνύεται !!!! – εγκατάλειψης και υπονόμευσής του τον οδηγούν στην πλήρη απαξίωση. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, σ’ ένα τέτοιου μεγέθους θεσμικό εγχείρημα δεν έχει επενδυθεί ούτε ένα ευρώ στα τεσσεράμισι χρόνια λειτουργίας του, δεν έχει γίνει ούτε μία πρόσληψη μονίμου υπαλλήλου, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωση συνθηκών «εργασιακής γαλέρας» για το σύνολο του προσωπικού.»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), διαπιστώνει ότι με την τροπολογία Χατζηδάκη στο εξής «ανάλογα με το πόσο γνωστό θα είναι το όνομα του δικηγορικού ή λογιστικού γραφείου που θα αναλάβει την έκδοση της σύνταξης, θα πρέπει να βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη ο ενδιαφερόμενος με αποτέλεσμα να έχουμε απονομή συντάξεων πολλών ταχυτήτων, ανάλογα με την οικονομική δραστηριότητα του ασφαλισμένου. Όποιος πληρώσει το «πιστοποιημένο ιδιωτικό γραφείο» σε κάποιες περιπτώσεις θα παίρνει τη σύνταξη γρηγορότερα και όποιος δεν έχει να πληρώσει θα πρέπει να περιμένει από τον υποστελεχωμένο και άθλια εξοπλισμένο από το κράτος φορέα (e-ΕΦΚΑ) κάποια χρόνια για να του δώσει σύνταξη!»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ