Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
30.7 C
Athens

Διοίκηση e-ΕΦΚΑ για την κατάληψη στο κτίριο του Πειραιά: Αναζήτηση ευθυνών για τα κλιματιστικά

Τα κλιματιστικά και η μη λειτουργία τους, προκάλεσαν κατάληψη το πρωί της Παρασκευής στο κτίριο του ΕΦΚΑ στον Πειραιά. Λίγες ώρες αργότερα, η διοίκηση το Φορέα κατέφυγε στην αναζήτηση ευθυνών για να απαντήσει στην αναστάτωση που προκλήθηκε.

Η διοίκηση παραδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη βλάβη στο κτίριο επί της οδού Λεωχάρους 26, αναφέρθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες πριν από 10 ημέρες. Πρόσθεσε δε ότι «δόθηκε ρητή εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες καθώς και στους αρμόδιους υπηρεσιακούς προϊσταμένους αυτών για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος». Μάλιστα, η Διοίκηση τονίζει ότι είχε εγκαίρως προειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες συντηρήσεις κλιματιστικών προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα στη καθημερινή λειτουργία των υποκαταστημάτων τους καλοκαιρινούς μήνες. «Για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην επιδιόρθωση τόσο της εν λόγω βλάβης όσο και άλλων μεμονωμένων περιπτώσεων ανά την Ελλάδα αναζητούνται ήδη ευθύνες για αδράνεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες έχουν άλλωστε και την διοικητική υποχρέωση να επιλύουν άμεσα ζητήματα ορθής λειτουργίας των υποκαταστημάτων», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή βέβαια, η διοίκηση χαρακτηρίζει «άξιο λόγου και απορίας», το γεγονός ότι οι συνδικαλιστές του ΠΣΕ-ΟΑΕΕ επέλεξαν την σημερινή ημέρα για να κάνουν κατάληψη στο κτήριο του e-ΕΦΚΑ. Μεταξύ άλλων, καταγγέλλουν τη Διοίκηση για βλάβη στο τηλεφωνικό κέντρο, «που όμως ήταν προγραμματισμένο να επισκευαστεί σήμερα! Μάλιστα η κατάληψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα, ημέρα Παρασκευή, χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση και με κλεισμένα ραντεβού πολιτών, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν από κανέναν ότι είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν».

Η διοίκηση παραδέχεται ότι «ασφαλώς και υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία του e-ΕΦΚΑ, προβλήματα για τα οποία ουδέποτε υπήρξε η προσπάθεια απόκρυψης ή υποβάθμισης τους εκ μέρους της Διοίκησης. Όμως τα προβλήματα αυτά δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για όσους συστηματικά επιδεικνύουν δεσποτική συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες ή για όσους ενώ έχουν την υπηρεσιακή ευθύνη να λύνουν προβλήματα επιλέγουν να τα διαιωνίσουν. Για λογαριασμό αυτών ζητούμε συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ