Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
20.9 C
Athens

Εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ: Απονομή εκκρεμών συντάξεων, με ειδικά κλιμάκια – Παίρνουν σειρά οι συνταξιούχοι

Με τη συνδρομή και συνταξιούχων, θα προσπαθήσει ο e-ΕΦΚΑ να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα των 360.000 και πλέον, εκκρεμών αιτήσεων απονομής σύνταξης. Σε πρώτη φάση πάντως, με εγκύκλιο που εκδόθηκε καλούνται, καλούνται εν ενεργεία εργαζόμενοι να στελεχώσουν ειδικά κλιμάκια που θα ασχοληθούν με την απονομή συντάξεων! Από κοντά θα είναι και συμβασιούχοι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στην εγκύκλιο δίνεται περιθώριο έως την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, ώστε να υποβληθούν οι σχετικές δηλώσεις συμμετοχής στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: http://intranet.efka.gov.gr/klimakia.

Η χρονική περίοδος λειτουργίας των κλιμακίων είναι έως το τέλος του έτους. Θα δίνεται η δυνατότητα μέχρι και τηλεργασίας, λόγω πανδημίας. Οι συμμετέχοντες θα τυγχάνουν ειδικής αποζημίωσης 480 ευρώ το μήνα.

Όσοι αναλάβουν θέση προϊσταμένου σε αυτά τα κλιμάκια θα πρέπει να αποδίδουν το τριπλάσιο σε σχέση με τον υπάλληλο του φορέα.

Σε περίπτωση που η απόδοση δεν μπορεί να καλυφθεί λόγω έλλειψης συμμετοχής ή μειωμένης απόδοσης του κλιμακίου που ελέγχουν, η απόδοση των προϊσταμένων ορίζεται σε ελέγχους ίσους με το διπλάσιο της απόδοσης υπαλλήλου και σε απονομές αρχικών αιτημάτων ίσες με τις ελάχιστες του αντίστοιχου ασφαλιστικού Φορέα.

Τα Κλιμάκια-Ομάδες και Υποομάδες Εργασίας στελεχώνονται από τους υπαλλήλους που εργάζονται στα αρμόδια τμήματα του e-ΕΦΚΑ κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής και θα οριστούν με αποφάσεις Διοικητή του e-ΕΦΚΑ. Προϋπόθεση είναι να γνωρίζουν και να επιτελούν αποκλειστικά τα εξής αντικείμενα: απονομή παροχών (κύριας και επικουρικής σύνταξης, εφάπαξ, εξωιδρυματικού επιδόματος, λοιπών παροχών), ανακεφαλαίωση χρόνου ασφάλισης, έλεγχος καταβολής εισφορών, αναγνώριση και διαπίστωση χρόνων ασφάλισης, εκκαθάρισης συντάξεων.

Η μηνιαία αμοιβή για την επίτευξη του 100% του στόχου των κλιμακίων Προετοιμασίας/Ωρίμανσης Φακέλου και των κλιμακίων Απονομής, προσδιορίζεται στα 480 ευρώ.

Ωστόσο, η μηναία ατομική απόδοση των υπαλλήλων την απονομή των κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ θα πρέπει να φθάνει τουλάχιστον τις 40 συντάξεις, ενώ θα πρέπει να απασχολούνται εκτός του ωραρίου εργασίας και των ωρών υπερωριακής απασχόλησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ