Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.3 C
Athens

Οι θεσμοί ξανάρχονται – «Αγκάθι» οι εκκρεμείς αιτήσεις απονομής σύνταξης (video)

Αντικείμενο ελέγχου των θεσμών έγιναν οι χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις απονομής συντάξεων. Όπως αποκάλυψε η Ώρα των Συνταξιούχων, οι θεσμοί έλαβαν τη διαβεβαίωση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ότι το α΄ εξάμηνο του 2022 η κατάσταση θα βελτιωθεί σημαντικά, αλλά διατηρούν τις επιφυλάξεις τους. Αιτία είναι η ταυτόχρονη αύξηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, λόγω και των αναδρομικών που θα προκύψουν, σε συνδυασμό με τα έσοδα του ΕΦΚΑ, που λόγω πανδημίας, κινούνται σε «ρηχά νερά».

Η εκπομπή ασχολήθηκε και με τα φορολογικά ζητήματα που ταλαιπωρούν τους συνταξιούχους. Αρχικά, έγινε αναφορά στη δικαίωση για τα αναδρομικά του 2009 – 2014, με την επισήμανση ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να σπεύσουν κατά μόνας στις Εφορίες για να πετύχουν διαγραφή προστίμων, κάνοντας χρήση της ενδικοφανούς προσφυγής,  μέτρο που προωθεί το Ενιαίο Δίκτυο των Συνταξιούχων.  Ειδική μνεία έγινε επίσης και για την άδικη φορολόγηση των περσινών αναδρομικών οδηγεί συνταξιούχους στο να επιστρέψουν πίσω έως και τα μισά ποσά, από αυτά που έλαβαν!

Καλεσμένος της εκπομπής ήταν ο γνωστός δικηγόρος, Βασίλης Βασιλόπουλος, που ασχολήθηκε διεξοδικά με τις δικαστικές αποφάσεις που έρχονται από ΣτΕ και Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι 11 χρόνια περικοπών και μνημονιακών παρεμβάσεων και οι συνταξιούχοι ακόμα δεν έχουν δικαιωθεί για τις σφαγιαστικές περικοπές που υπέστησαν στο εισόδημά τους…

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ