Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
16.9 C
Athens

Χατζόπουλος Kontra: Κατώτατη σύνταξη 1.000 ευρώ για να μην εργάζονται χιλιάδες συνταξιούχοι (video)

Περισσότεροι από 45.000 είναι οι συνταξιούχοι εργαζόμενοι, επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra News. Ο κ. Χατζόπουλος όμως πρόσθεσε ότι κανονικά δεν έπρεπε να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση, αφού το σωστό θα ήταν όλοι οι συνταξιούχοι να παίρνουν το λιγότερο 1.000 ευρώ σύνταξη. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κανείς τους δεν θα είχε ανάγκη να εργαστεί.

Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ αναφέρθηκε και στο σκέλος της συνταξιοδότησης με χρέη προς τον ΕΦΚΑ. Τόνισε ότι με την παρέμβαση της Πολιτείας, που αυξάνει το όριο συνταξιοδότησης από τα 20.000 στα 30.000 ευρώ, θα οδηγήσει χιλιάδες δικαιούχους για αρκετά χρόνια, να λαμβάνουν συντάξεις – πείνας και να μην μπορούν, πρακτικά, να ζήσουν.

Ειδική αναφορά έγινε και για το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, που ο κ. Χατζόπουλος χαρακτήρισε «επίδομα φτώχειας». Υπογραμμίστηκε ότι τα τελευταία τέσσερα έτη, έχουν χαθεί για τους συνταξιούχους 4,4 δισ. ευρώ από την 13η σύνταξη, που δεν εισπράττουν.

Για τις fast track συντάξεις ο πρόεδρος του Δικτύου τόνισε ότι είναι πολλά τα λάθη που παράγει η διαδικασία. Υπάρχουν υποκαταστήματα που τα λάθη φτάνουν στο 70 – 80% σε ασφαλιστικό χρόνο και συντάξιμες αποδοχές. Ο κ. Χατζόπουλος αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένο παράδειγμα συνταξιούχου εκπαιδευτικού,  ο οποίος χάνει 275 ευρώ το μήνα, επειδή η σύνταξη του αποδόθηκε με επτά χρόνια ασφάλισης λιγότερα από ότι θα έπρεπε.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Χατζόπουλος στο Kontra News.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ