Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
23.3 C
Athens

Χατζηδάκης σε ΟΤΟΕ: Καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις

Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα προκύψει καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις, από τη μεταρρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση, προέβη ο Κωστής Χατζηδάκης. Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με το προεδρείο της ΟΤΟΕ, πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές ούτε στο 8άωρο.

Όλα αυτά, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα.

Αναφερόμενος στη νομοθετική πρωτοβουλία που θα αναλάβει η κυβέρνηση το προσεχές χρονικό διάστημα σχετικά με την αναμόρφωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι στόχος είναι να βελτιωθεί η αξιοπιστία και η διαφάνεια στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια θεσμικής αμφισβήτησης του.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης, η κυβέρνηση δεν θα αιφνιδιάσει νομοθετικά, ενώ ειδικά για το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων διευκρίνισε ότι ζητούμενο είναι να εκσυγχρονιστεί το καθεστώς της διευθέτησης του ωραρίου και των υπερωριών, με βάση τα ισχύοντα στις περισσότερες χώρες Ε.Ε. «Θα κινηθούμε στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ