Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.3 C
Athens

Υπουργείο Εργασίας: Την Παρασκευή οι πληρωμές για τις αναστολές του Νοεμβρίου – 674.871 οι δικαιούχοι

Το… «αφεντικό τρελάθηκε» και αποφάσισε να πληρώσει άμεσα! Έτσι, από το βράδυ της Παρασκευής, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης θα μπορούν να διαπιστώσουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ότι το  υπουργείο Εργασίας πίστωσε τα ποσά που τους αναλογούν, από τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού του Νοεμβρίου.

Συνολικά, στους 674.871 ανήλθαν οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή σύμβασης τον Νοέμβριο. Για την κάλυψη του ποσού (έως 800 ευρώ) που αποτελεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού, απαιτήθηκε κονδύλι ύψους 439,9 εκατ. ευρώ!

Η συντριπτική πλειονότητα των ανωτέρω εργαζομένων, οι 445.365, θα «πάνε ταμείο» από το βράδυ της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου, να διαπιστώνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, την πίστωση των ποσών που δικαιούνται, ανάλογα με τις μέρες που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής σύμβασης. Πρόκειται κυρίως για εργαζόμενους που προέρχονται από πληττόμενες επιχειρήσεις, με το κονδύλι σε αυτή την περίπτωση να ανέρχονται στα 251,6 εκατ. ευρώ.

Στις πληρωμές αυτές συμπεριλαμβάνονται και 14.736 περιπτώσεις υποβολών, που αφορούν ορθές επαναλήψεις δηλώσεων εργοδοτών (επανυποβολές δηλώσεων, διορθώσεις και συμπληρωματικές δηλώσεις).

Επίσης, 23.866 εργαζόμενοι δεν υπέβαλαν την απαιτούμενη δήλωση εργαζομένου αποδοχής μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία και καλούνται να προβούν – όσοι φυσικά δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού – σε υποβολή δήλωσης στο ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο παραμένει ανοικτό για να δέχεται δηλώσεις ώστε να συμπεριληφθούν σε επόμενες πληρωμές.

Ακόμα, επανεξετάζεται το καθεστώς 9.602 εργαζομένων που εμφανίζονται στο σύστημα με πολλαπλή πλήρη απασχόληση, προκειμένου να ελεγχθεί εάν είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, «από την αρχή της πανδημίας μέχρι και τον μήνα Νοέμβριο το καινοτόμο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ έχει καταβάλει πληρωμές ποσών ύψους 2.520.005.028,88 ευρώ σε 3.429.710 δικαιούχους εργαζομένους και σε 185.605 επιχειρήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ