Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.2 C
Athens

Το εργασιακό νομοσχέδιο οδηγεί τα συνδικάτα σε Γενική Απεργία

Σε ολομέτωπη σύγκρουση με την Κυβέρνηση οδηγούνται τα Συνδικάτα μετά την χθεσινή εισαγωγή του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο συντονισμός των συνδικαλιστικών οργανώσεων, θεωρείται ως το πιθανότερο σενάριο, το οποίο θα οδηγήσει σε Γενική Απεργία και συλλαλητήρια. Άλλωστε, τα συνδικάτα έχουν ζητήσει την άμεση απόσυρση του επίμαχου σχεδίου νόμου και την προώθηση μόνο της Κοινοτικής Οδηγίας που ενσωματώνεται στην ελληνική νομοθεσία.

Χθες, το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Σωματείων, του ιδιωτικού και του Δημοσίου τομέα, στον χώρο των Λιπασμάτων Δραπετσώνας. Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Παρασκευή, στις 7.30 το απόγευμα στο Σύνταγμα και 24ωρης απεργίας εντός των επομένων ημερών, χωρίς να προσδιοριστεί ακόμη ημερομηνία.

Προηγήθηκε μία ημέρα νωρίτερα, η άκαρπη συνάντηση  της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα, σχετικά με την μορφή αντίδρασης της.

Στο ίδιο μήκος κύματος η ΑΔΕΔΥ, έχει ήδη καταλήξει σε απεργιακή κινητοποίηση με ανοιχτή ημερομηνία, ενώ την σκυτάλη των αποφάσεων θα πάρουν τα Εργατικά Κέντρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ