Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.8 C
Athens

Συντάξεις Μαΐου: Το Πάσχα των Καθολικών άλλαξε τις ημερομηνίες καταβολής

Το Πάσχα των Καθολικών επέφερε αλλαγές της «τελευταίας στιγμής» στις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Μαΐου. Ο ΕΦΚΑ αποφάσισε να μεταφερθεί ο όγκος των συντάξεων που επρόκειτο να καταβληθούν την πρώτη ημέρα και, αντί για την Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου, να δοθούν την Πέμπτη 14 Απριλίου. Αιτία αυτής της μετακίνησης αποτελεί το Πάσχα των Καθολικών που είναι την ερχόμενη Κυριακή 17 Απριλίου και έχει ως συνέπεια να μην λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα, λόγω αργίας, την Παρασκευή 15 Απριλίου και την ερχόμενη Δευτέρα 18 Απριλίου.

Έτσι, η διοίκηση του Φορέα επέλεξε να επισπεύσει την διαδικασία καταβολής των συντάξεων, για εκείνους τους συνταξιούχους που επρόκειτο να λάβουν τα ποσά που τους αναλογούν την Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου. Έτσι, την Πέμπτη, 14 Απριλίου θα πιστωθεί η σύνταξη Μαΐου στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ, τ. ΕΤΑΑ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Οι πληρωμές για τους υπόλοιπους συνταξιούχους δεν αλλάζουν και θα πραγματοποιηθούν με βάση τον αρχικό σχεδιασμό του ΕΦΚΑ, ως εξής:

-Στις 20 Απριλίου, Μεγάλη Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους, λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

-Στις 21 Απριλίου, Μεγάλη Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο AMKA τους, λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ