Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
24.8 C
Athens

Συμμετοχή των συνταξιούχων στην Γενική Απεργία [ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ]

Αθήνα 14/3/2023

Συμμετοχή των συνταξιούχων στην Γενική Απεργία

Τα 2,6 εκατ. των συνταξιούχων της χώρας, ενώνουν τη φωνή τους με την ελληνική κοινωνία και διεκδικούν να «λάμψει το Φως» και να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας στα Τέμπη. Στέκονται πλάι στο συνδικαλιστικό κίνημα και στηρίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται εδώ και 15 μέρες σε όλη την Επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνταξιούχοι θα στηρίξουν και πάλι την Γενική Απεργία που εξαγγέλθηκε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη, 16 Μαρτίου. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία, καλεί όλα τα μέλη του, να συμμετέχουν ενεργά και ειρηνικά, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν, ανά τη χώρα.

Οι συνταξιούχοι ξέρουν να δίνουν μάχες. Είναι νικητές της ζωής και το αποδεικνύουν καθημερινά. Έτσι, θα σταθούν και πάλι στο ύψος των περιστάσεων και θα βρεθούν στην «πρώτη γραμμή», δίπλα στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. Δεν αντέχουν να «μένουν στο σκοτάδι». Ζητούν να αποδοθούν «εδώ και τώρα» οι ευθύνες για τις 57 αδικοχαμένες ψυχές στα Τέμπη. Απαιτούν να προστατεύεται η υγεία και η ασφάλεια των εργαζόμενων στους χώρους εργασίας, ώστε να σταματήσει η Κοινωνία να θρηνεί και άλλα θύματα, στο βωμό του κέρδους. Διεκδικούν ασφαλείς Αστικές Συγκοινωνίες για όλους. Με αγώνα, θα διώξουμε το φόβο από τη χώρα.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη 15 Μαρτίου, η ΕΣΗΕΑ εξήγγειλε 24άωρη απεργία για τον κλάδο των δημοσιογράφων. Το ΕΝΔΙΣΥ, σεβόμενο την ελευθεροτυπία, ως πυλώνα της Δημοκρατίας,  δεν θα μεταδώσει ειδήσεις από τον διαδικτυακό τόπο του (www.endisy.gr), σε όλη τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης. Επειδή η απεργία συμπίπτει χρονικά με την εβδομαδιαία εκπομπή που προβάλλεται κάθε Τετάρτη, «η Ώρα των Συνταξιούχων», θα αναβληθεί.

Όλοι στους αγώνες. Όλοι στην απεργία. Δικαίωση τώρα!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                               Η Γ. Γραμματέας

Ν. Χατζόπουλος                                           Π. Μουρίκη

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ