Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23.1 C
Athens

Στον δρόμο βρέθηκαν 220 εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ! Έχασαν την δουλειά τους χωρίς λόγο…

Μετά από οχτώ μήνες που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους ως εργασιακοί σύμβουλοι στην ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), 220 εργασιακοί σύμβουλοι απολύθηκαν χωρίς την παραμικρή προειδοποίηση. Ως αιτία γι’ αυτή την εκπαραθύρωση δόθηκε η απουσία μετάφρασης των γνήσιων πιστοποιητικών της αγγλικής γλώσσας!

Στην θέση τους η διοίκηση της ΔΥΠΑ αποφάσισε να προσλάβει άλλους εργασιακούς συμβούλους, αξιοποιώντας οριστικούς πίνακες κατάταξης, που δόθηκαν στην δημοσιότητα μόλις στις 2 Δεκεμβρίου φέτος. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι προηγούμενοι εργασιακοί σύμβουλοι που απολύθηκαν,  είχαν αναλάβει τα καθήκοντά τους, στη βάση προκήρυξης που είχε δημοσιευθεί πριν από περίπου ένα έτος, δηλαδή στις 24 Δεκεμβρίου 2021…

Το γεγονός προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, επειδή οι 540 εργασιακοί σύμβουλοι που προσλήφθηκαν τότε, είχαν ως αντικείμενο την προσπάθεια εύρεσης εργασίας σε ανέργους,  που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που διαφημίστηκε δικαίως από την διοίκηση της ΔΥΠΑ και το οποίο τώρα φαίνεται ότι πλήττει την αξιοπιστία της Υπηρεσίας.

Οι συμβασιούχοι που απολύθηκαν, έχουν την στήριξη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, που με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι εργάζονταν «πολύ πάνω από τις δυνάμεις τους. Απέκτησαν εμπειρία και περίμεναν την ανανέωση της σύμβασης, προκειμένου να συνεχίσουν την εργασία τους.». Το αποτέλεσμα είναι τώρα, να καταλάβουν τις θέσεις τους, άλλοι συμβασιούχοι με πολύ λιγότερα μόρια!

Ξεχωριστή παρέμβαση για το θέμα έγινε και από την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς μαζί με 44 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε στην Βουλή σχετική ερώτηση, τονίζοντας ότι δημιουργείται αίσθημα αδικίας και αναβρασμού στο εσωτερικό της ΔΥΠΑ, ενώ θίγεται και ο θεσμός του ΑΣΕΠ.

Από την πλευρά της η ΔΥΠΑ, δια του διοικητή της, κ. Πρωτοψάλτη, τονίζει ότι πρόκειται για προσλήψεις που έγιναν μέσω ΑΣΕΠ και δεν μπορεί να υπάρξει η παραμικρή παρέμβαση…

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, οι απολυμένοι συμβασιούχοι, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, Σταδίου 29. Ζητούν άμεση επαναπρόσληψη, μόνιμη και σταθερή δουλειά και στήριξη των τοπικών ΚΠΑ2 του Οργανισμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ