Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
20.6 C
Athens

Στις 45.000 οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις: Στόχος οι 25.000 έως το τέλος του έτους

Στις 45.000 ανέρχονται, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι έως το τέλος του έτους, να έχουν περιοριστεί στις 25.000 στην καλύτερη περίπτωση. Μάλιστα όπως ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε, παρακολουθεί ο ίδιος κάθε βδομάδα την πορεία του ΕΦΚΑ και  εκτιμά  ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί.

Βέβαια, η περίπτωση της Κρήτης συνεχίζει να προβληματίζει το υπουργείο Εργασίας,  μιας και εκεί, παρατηρούνται  καθυστερήσεις που αφορούν ακόμα και την απονομή των κύριων συντάξεων! Ειδικά στο Ηράκλειο ο κ. Γεωργιάδης, έχει παραδεχτεί ότι «η έκδοση των νέων συντάξεων είναι διπλάσια πιο αργή από τον εθνικό μέσο όρο, άρα ένας υποψήφιος συνταξιούχος του Ηρακλείου Κρήτης, περιμένει τον διπλάσιο χρόνο από ότι αν ήταν υποψήφιος συνταξιούχος στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού». Μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο ίδιος την προηγούμενη εβδομάδα στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο Κρήτης,  εκφράζεται  η αισιοδοξία ότι βρέθηκε λύση στο πρόβλημα. Όμως το κενά στη λειτουργία του μηχανισμού παραμένουν…

Από την επίσκεψη Γεωργιάδη στην Κρήτη όμως, προέκυψε και ένα νέο, πιλοτικό πρόγραμμα απασχόλησης, που θα στηρίζεται στη μετακίνηση εργατών! Ακριβέστερα, όπως έγινε γνωστό, θα δημιουργηθεί, σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ), ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τους μήνες της συγκομιδής Οκτώβριο-Νοέμβριο στην Κρήτη, που θα απευθύνεται σε εργάτες γης. Η ΔΥΠΑ θα αναλάβει  την ευθύνη να πληρώνει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής εργατών γης από τη Δυτική Μακεδονία. Εάν δουλεύει αυτό το σύστημα, στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι το εν λόγω πρόγραμμα να επεκταθεί μετά και σε ολόκληρη τη χώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ