Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
20.6 C
Athens

«Στη φάκα» έπεσαν εταιρίες διανομής φαγητού: Έκαναν ντελίβερι σε ώρες καύσωνα στην… Επιθεώρηση Εργασίας!

Μπλόκο στις εταιρίες διανομής φαγητού, πραγματοποίησε την Κυριακή, ημέρα καύσωνα και πολύ υψηλών θερμοκρασιών, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, προβαίνοντας σε παραγγελίες τις ώρες που απαγορευόταν.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά από δική του προτροπή, η Επιθεώρηση «έκανε παραγγελίες για διανομή φαγητού τις ώρες που απαγορευόταν και σε περιοχές που ο καύσωνας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος στις δύο μεγάλες πλατφόρμες που κυρίως όλοι χρησιμοποιούμε για την παραγγελία των φαγητών μας, στην efood και στη Wolt».

Όπως διαπιστώθηκε και οι δύο εταιρείες παρά το νόμο παρέδιδαν κανονικά φαγητό, αδιαφορώντας για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων διανομέων.

Όπως έγινε γνωστό η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας ελέγχει όλες τις παραβάσεις που εντοπίστηκαν και ετοιμάζεται να καταλογίσει τα αναλογούντα πρόστιμα.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «οι αποφάσεις δεν εκδίδονται για τυπικούς λόγους, ούτε για να είμαστε καλυμμένοι αν κάτι πάει στραβά. Οι αποφάσεις εκδίδονται για να τηρούνται. Οι έλεγχοι είναι και θα είναι ασταμάτητοι και εάν χρειαστεί να βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα θα βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουνε, όσο μεγάλες εταιρείες και να είναι, ότι δεν παίζουμε με την ασφάλεια των εργαζομένων. Καλόπιστα και πολιτισμένα προτιμούμε να ακολουθούμε όλοι τα μέτρα, αλλά είμαστε εδώ για να επιβάλουμε τη νομοθεσία για όποιον την παραβιάζει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ