Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
19 C
Athens

Επιμένει ο Χατζηδάκης: Στην απονομή των συντάξεων ιδιώτες λογιστές και δικηγόροι

Ούτε βήμα πίσω από τον υπουργό Εργασίας, ο οποίος επιμένει να θέλει να χρησιμοποιήσει τις πιστοποιημένες υπηρεσίες των λογιστών και των δικηγόρων για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τις απονομές συντάξεων. Ο Κωστής Χατζηδάκης, επισκέφθηκε χθες το Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί, υπογράμμισε ξανά την πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιηθούν «όλα τα όπλα» για να υπάρξει απεμπλοκή της κατάστασης.

Ειδικά για τους ιδιώτες λογιστές και δικηγόρους, ο κ. Χατζηδάκης με ανάρτησή του στα social media, τόνισε ότι «έχουν γνώση και επαφή με το αντικείμενο». «Θέλουμε να προχωρήσουμε και δεν είναι κάτι πρωτότυπο, γίνεται ήδη στις Πολεοδομίες, με τους μηχανικούς από το 2010.» Μάλιστα ο υπουργός Εργασίας διερωτήθηκε, «τι στο καλό έχει πια η έννοια «ιδιωτικό» στην Ελλάδα που ορισμένοι έχουν φάει αυτό το κόλλημα και δεν μπορούν να δεχτούν τη συμμετοχή των ιδιωτών; Δεν μπορεί, ό,τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ιδιωτικό τομέα να είναι σωστό και ό,τι κάνουμε εμείς λάθος».

Ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στους εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ, που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτή την προοπτική, τόνισε ότι τους θεωρεί «συμμάχους σε αυτή τη μάχη». Όμως πρόσθεσε «και όποιες άλλες δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να μας απαλλάξουν από αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Δεν νοείται το 2021 να έχουμε στην Ελλάδα της Ευρώπης ένα τέτοιο πρόβλημα σαν και αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα με τις συντάξεις».

Ο υπουργός Εργασίας γνωστοποίησε επίσης ότι μονιμοποιήθηκαν ήδη, 150 υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ για να συνδράμουν σε αυτό τον σκοπό. Υπενθύμισε δε ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε απόφαση για να χρησιμοποιηθούν και οι υπηρεσίες 100 συνταξιούχων που με την εμπειρία τους μπορούν να βοηθήσουν στην έκδοση των συντάξεων και οι οποίοι θα πληρώνονται ανά τεμάχιο. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Εργασίας προωθεί την πρόσληψη 150 νέων συμβασιούχων οικονομολόγων με σύμβαση έργου, οι οποίοι επίσης θα πληρώνονται ανά τεμάχιο.

Ο κ. Χατζηδάκης εκτίμησε ότι η διαδικασία χορήγησης της προκαταβολής σύνταξης, μαζί με τα αναδρομικά που θα προκύψουν θα πραγματοποιηθεί πριν από το Πάσχα. Την ίδια στιγμή θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που αφορά στην απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης των συντάξεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ