Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Στέγη για νέους: 700 ιδιοκτήτες ακινήτων εντάσσονται στο πρόγραμμα «Κάλυψη»

Στους 700 ανήλθαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που συμμετείχαν στα προγράμματα ΕΣΤΙΑ 2021 και ΕΣΤΙΑ ΙΙ και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ένταξη των ακινήτων τους στο πρόγραμμα “ΚΑΛΥΨΗ”. Πρόκειται για το πρόγραμμα που προσφέρει τη δωρεάν στέγαση ευάλωτων νέων σε ιδιωτικές κατοικίες, με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο. Απευθύνεται σε νέους ηλικίας 25-39 ετών που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία, με στόχο την κάλυψη 3.000 ατόμων μέσω 1.000 κατοικιών.

Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει, έως τώρα, 46 Δήμοι από ολόκληρη τη χώρα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι Δήμοι Αθηναίων και Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, εντός των επομένων ημερών αναμένεται η υπογραφή Προγραμματικών Συμβάσεων που αφορούν στους Δήμους Αθηναίων και Παιανίας.

Με απόφαση της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας Πατρίνας Παπαρρηγοπούλου, εκδόθηκαν οι σχετικές προσκλήσεις προς τους ιδιοκτήτες κατοικιών στους Δήμους Κατερίνης, Καρδίτσας, Λαρισαίων/Tρικκαίων  και Λεβαδέων που είχαν διατεθεί για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο, στο πλαίσιο του παλαιότερου προγράμματος «ΕΣΤΙΑ». Οι ιδιοκτήτες από τις συγκεκριμένες περιοχές, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Κάλυψη» καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Θα  ακολουθήσουν προσκλήσεις προς τους δυνητικά ωφελούμενους που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα να υποβάλουν αιτήσεις προς τους Δήμους για να τους διατεθούν οι διαθέσιμες κατοικίες.

Έως σήμερα, έχουν  υπογραφεί 9 Προγραμματικές Συμβάσεις μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και των Δήμων Νεάπολης – Συκεών, Γαλατσίου, Χαλκιδέων, Τρίπολης, Καρδίτσας, Κατερίνης, Λαρισαίων / Τρικκαίων, Λεβαδέων και Κιλκίς/Παιονίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ