Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
13 C
Athens

Κοινωνικός Τουρισμός: Τριήμερη παράταση υποβολής αιτήσεων

Ανοίγει εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, από σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου, στις 5 το απόγευμα και θα παραμείνει σε ισχύ έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 11 Ιουνίου. Ουσιαστικά, πρόκειται για μορφή «άτυπης» παράτασης που έδωσε η διοίκηση της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) και αφορά όσους δικαιούχους και παρόχους δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν σχετική αίτηση, πριν από τη λήξη της αρχικής προθεσμίας που ήταν την προηγούμενη Δευτέρα, 5 Ιουνίου.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι υπήρξαν προβλήματα όλο το τελευταίο διήμερο στην ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, με συνέπεια αρκετοί ενδιαφερόμενοι να μην καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Η επιλογή δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα (1 Ιουλίου αντί για 1 Αυγούστου) και αφορά σε 300.000 επιταγές με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ