Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.2 C
Athens

Πώς θα καταβληθούν οι συντάξεις μέχρι και τα Χριστούγεννα – Όλες οι ημερομηνίες

Τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων για το δίμηνο Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου, με τις πληρωμές να πραγματοποιούνται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο αντίστοιχα, προγραμμάτισε ο ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα:

  • Η πληρωμή των συντάξεων Δεκεμβρίου, θα γίνει από τις 25 έως και τις 29 Νοεμβρίου, ως εξής:
  1. Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, καθώς και των δικαιούχων του ΝΑΤ και της ΔΕΗ.
  2. Την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, θα πιστωθούν οι συντάξεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, Δημοσίου και των εντασσομένων στον ΕΦΚΑ ταμείων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), με ΑΜΚΑ σε μονό αριθμό (1,3,5,7 και 9).
  3. Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, σειρά παίρνουν οι συνταξιούχοι των ίδιων ταμείων, με ΑΜΚΑ σε ζυγό αριθμό (0,2,4,6 και 8).

*  Η πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί από τις 21 έως και τις 23 Δεκεμβρίου, ως εξής:

  1. Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, θα γίνει η καταβολή των συντάξεων στους ελευθέρους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, καθώς και στους δικαιούχους του ΝΑΤ και της ΔΕΗ.
  2. Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, θα πιστωθούν οι συντάξεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, Δημοσίου και των εντασσομένων στον ΕΦΚΑ ταμείων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), με ΑΜΚΑ σε μονό αριθμό (1,3,5,7 και 9).
  3. Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους των ίδιων ταμείων με ΑΜΚΑ σε ζυγό αριθμό (0,2,4,6 και 8).

Υπενθυμίζεται ότι εντός του πρώτου 15νθημέρου του Δεκεμβρίου, 1.194.806 συνταξιούχοι, θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ