Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

Πότε θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού Ιανουαρίου – Όλες οι καταβολές της εβδομάδας

Την καταβολή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού για το μήνα Ιανουάριο, αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου, το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για μια διαδικασία που αφορά όλους εκείνους τους εργαζόμενους, που τέθηκαν κατά τον συγκεκριμένο μήνα σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, λόγω πανδημίας. Οι  δικαιούχοι που θα προκύψουν θα λάβουν το ποσό των 534 ευρώ για ολόκληρο το μήνα που τέθηκαν σε αναστολής σύμβασης. Αντίστοιχα, εάν βρέθηκαν σε αυτή τη θέση λιγότερες ημέρες, θα λάβουν αναλογία του ανωτέρω ποσού.

Την ίδια ημερομηνία πρόκειται να καταβληθούν τα ποσά που δικαιούνται και οι καλλιτέχνες που για τον ίδιο λόγο, είχαν υποβάλλει μονομερώς δήλωση για να υπαχθούν στο μέτρο της αναστολής σύμβασης. Παράλληλα προγραμματίστηκαν και οι υπόλοιπες πληρωμές ύψους άνω των 86 εκατ. ευρώ, που θα καταβληθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας, σε περίπου 104.000 δικαιούχους από τον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ.

Πιο αναλυτικά:

Ο e-ΕΦΚΑ έχει προγραμματίσει την καταβολή περίπου 42 εκατ. ευρώ σε 37.385 δικαιούχους για νέα εφάπαξ και παροχές ασφαλισμένων σε χρήμα ως εξής:

  • 27,8 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 900 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • 13,8 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 36.485 δικαιούχους ως παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

Ο ΟΑΕΔ θα πιστώσει άλλα 44 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 67.000 δικαιούχων, για επιδόματα, προγράμματα απασχόλησης και επιδοτούμενη άδεια μητρότητας, ως εξής:

  • 22 εκατ. ευρώ σε 58.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
  • 21 εκατ. ευρώ σε 8.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
  • 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ