Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
16.8 C
Athens

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιουνίου

Μετά τις εκλογές, από τις 26 έως και τις 31 Μαΐου αναμένεται να καταβληθούν σταδιακά οι συντάξεις Ιουνίου σε περίπου 2,6 εκατομμύρια δικαιούχους.

Εντός των επομένων ημερών, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η πληρωμή των συντάξεων, θα ξεκινήσει την Παρασκευή 26 Μαΐου, με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπαχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους του ΝΑΤ, του ταμείου των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης και τη ΔΕΗ.

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις από το πρώην ΙΚΑ, τις τράπεζες, τα εντασσόμενα στον ΕΦΚΑ ταμεία (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), τον ΟΤΕ και το Δημόσιο, στους δικαιούχους των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε μονό αριθμό (1, 3, 5, 7 και 9).

Την Τρίτη 30 Μαΐου θα πιστωθούν οι συντάξεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων των ίδιων φορέων με  ΑΜΚΑ σε ζυγό αριθμό (0, 2, 4, 6 και 8).

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί για τις  προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ την Τετάρτη 31 Μαΐου ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ